Wil jij tot de categorie behoren van degenen die als het dichtst bij Allah worden beschouwd, maar weet je niet zeker wie Hij is of voel je je futloos en ongemotiveerd?

Weet u dat er Geschriften zijn die u kunnen verlichten en antwoorden kunnen geven op vele vragen die u en uw vrienden kunnen hebben. Je moet weten dat alles aan de Goddelijke Schepper toebehoort. De wereld is aan de mensheid in bruikleen gegeven. Wij kunnen alles om ons heen gebruiken, maar moeten weten dat het allemaal aan de Allerhoogste toebehoort.

021.019 وَلَهُ مَنْ فِي السَّمَاوَاتِ وَالأرْضِ وَمَنْ عِنْدَهُ لا يَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِهِ وَلا يَسْتَحْسِرُونَ
021.019 Aan Hem behoren degenen die in de hemelen en op aarde zijn, en degenen die bij Hem zijn, zijn niet arrogant in het aanbidden van Hem, en hebben ook geen spijt.

Alles wat in den hemel en op aarde bestaat, is aan hem onderworpen, en de engelen, die in zijne tegenwoordigheid zijn, rekenen hen niet beneden zich, hem te aanbidden, en worden dit niet moede.(21:19)

021.020 يُسَبِّحُونَ اللَّيْلَ وَالنَّهَارَ لا يَفْتُرُونَ
021.020 ze prijzen Hem en verheerlijken tijdens de nacht en tijdens de dag wankelen ze niet

Zij prijzen hem des nachts en des daags en vermoeien zich niet.(21:20)

Al-Qur’an, 021.019-020 (Al-Anbiya [The Prophets])

002.028 كَيْفَ تَكْفُرُونَ بِاللَّهِ وَكُنْتُمْ أَمْوَاتًا فَأَحْيَاكُمْ ثُمَّ يُمِيتُكُمْ ثُمَّ يُحْيِيكُمْ ثُمَّ إِلَيْهِ تُرْجَعُونَ
002.028 Hoe kun je niet in God geloven toen je dood was en Hij je leven gaf, dan zou Hij je ter dood brengen, dan zou Hij je leven geven en dan zou je tot Hem worden gekeerd?

002.029 هُوَ الَّذِي خَلَقَ لَكُمْ مَا فِي الأرْضِ جَمِيعًا ثُمَّ اسْتَوَى إِلَى السَّمَاءِ فَسَوَّاهُنَّ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ وَهُوَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ
002.029 In de naam van God, de Barmhartige, de Barmhartige, o mensen, vrees uw Heer. De aardbeving van het uur is iets groots.

O menschen! vreest uwen Heer. Waarlijk, de schok van het laatste uur zal een vreeselijke zaak wezen.(22:1)

Al-Qur’an, 002.028-029 (Al-Baqara [The Cow])

In ons leven hangt alles af van hoe we proberen te leven met onszelf en met anderen. Maar dat moet wel in relatie staan tot wat onze Goddelijke Schepper van ons verwacht.

Het probleem met de mensheid is dat niet velen willen weten van Een of ander Ding dat hoger of belangrijker zou zijn dan een menselijk wezen. Velen zijn ervan overtuigd dat we niemand buiten onszelf nodig hebben om ons leven te leiden. Een meerderheid van de mensen gelooft dat ze het zelf kunnen en geen goden of een God nodig hebben.

Veel mensen geloven in veel dingen en misschien ook in veel goden. Maar voor de mensheid is het heel belangrijk om te gaan geloven in de Al-Waahid of de Unieke Enige Ware God. En om dat te doen, is geloof nodig.

Om tot geloof te komen is veel denkwerk en overweging nodig. Verschillende hulpmiddelen kunnen hierbij helpen. Men kan bijvoorbeeld met verschillende mensen praten en het onderwerp bespreken. Maar de Almachtige Zelf heeft ook voorzieningen getroffen voor mensen om meer over Hem te weten te komen. Daartoe heeft Hij Zijn eigen woorden laten opschrijven in verschillende boeken die door de eeuwen heen zijn overgeleverd door transcribenten en later door drukpersen. Het zijn deze geschreven woorden van Allah Al-Aliyy, de Allerhoogste die wij moeten koesteren en nemen als onze voornaamste bron van waarheid. Zij zijn onze beste leerschool.

002.032 قَالُوا سُبْحَانَكَ لا عِلْمَ لَنَا إِلا مَا عَلَّمْتَنَا إِنَّكَ أَنْتَ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ
002.032 Ze zeiden: Eer aan U, we hebben geen kennis behalve wat U ons leerde. Inderdaad, U bent de Alwetende, de Wijze.

Zij antwoordden: “Geloofd zijt Gij! wij weten slechts wat Gij ons hebt geleerd; want Gij zijt de Alwetende, de Alwijze.”(2:32)

Al-Qur’an, 002.032 (Al-Baqara [The Cow])

002.121 الَّذِينَ آتَيْنَاهُمُ الْكِتَابَ يَتْلُونَهُ حَقَّ تِلاوَتِهِ أُولَئِكَ يُؤْمِنُونَ بِهِ وَمَنْ يَكْفُرْ بِهِ فَأُولَئِكَ هُمُ الْخَاسِرُونَ
002.121 Degenen aan wie Wij het Boek hebben gegeven, reciteren het zoals het moet worden gereciteerd: degenen die erin geloven en degenen die er niet in geloven, zullen worden afgewezen.

Zij wie wij de schrift hebben gegeven en die haar lezen, zooals zij gelezen moet worden, gelooven er aan; die welke er echter niet in gelooven, storten zich in de ellende.(2:121)

Al-Qur’an, 002.121 (Al-Baqara [The Cow])

Allah voorzag in mogelijkheden over de gehele wereld, waardoor de mensen Zijn Woord konden krijgen om het te bestuderen.

“السرائر للرب الهنا والمعلنات لنا ولبنينا الى الابد لنعمل بجميع كلمات هذه الشريعة” (تث 29:29 Arabic)

“Onze Heer God heeft ons niet alles verteld. Sommige dingen houdt Hij verborgen. Maar wát Hij ons heeft laten weten, moeten we goed onthouden. Wij en onze kinderen moeten ons voor altijd aan deze wet houden.” (De 29:29 BasisBijbel)

“اجمع الشعب الرجال والنساء والاطفال والغريب الذي في ابوابك لكي يسمعوا ويتعلموا ان يتقوا الرب الهكم ويحرصوا ان يعملوا بجميع كلمات هذه التوراة.” (تث 31:12 Arabic)

“Roep het volk bij elkaar: mannen, vrouwen en kinderen, en ook de vreemdelingen die bij jullie wonen. Ze moeten luisteren naar het voorlezen van de wet. Want daardoor zullen ze diep ontzag leren hebben voor de Heer God. En ze moeten zich heel precies aan deze hele wet houden.” (De 31:12 BasisBijbel)

Daarom moeten wij samenkomen om over de hemelse dingen te spreken en elkaar te steunen in het zoeken naar de Waarheid.

“غير تاركين اجتماعنا كما لقوم عادة بل واعظين بعضنا بعضا وبالاكثر على قدر ما ترون اليوم يقرب” (عب 10:25 Arabic)

“En laten we niet wegblijven uit onze bijeenkomst, zoals sommigen van jullie gewend zijn te doen. Maar we moeten elkaar blijven aanmoedigen om te leven zoals God het wil. Want de laatste dag komt eraan.” (Heb 10:25 BasisBijbel)

Als je dicht bij God wilt komen, zul je eerst dicht bij je buren moeten komen. Zonder broederlijke liefde is er geen mogelijkheid om Goddelijke liefde te vinden. Alleen wanneer wij zelf rein willen worden en alle andere scheppingen van God willen aanvaarden, zullen wij in staat zijn om als één van God erkend te worden. Maar om dichter bij Hem te komen moeten we ook bereid zijn spijt te hebben en berouw te tonen voor de dingen die we verkeerd hebben gedaan.

“اقتربوا الى الله فيقترب اليكم.نقوا ايديكم ايها الخطاة وطهروا قلوبكم يا ذوي الرأيين.” (يع 4:8 Arabic)

“Ga naar God toe, dan zal Hij naar jou toe komen. Stop met het doen van slechte dingen, ongehoorzame mensen! Leef voortaan zoals God het wil, twijfelaars!” (Jak 4:8 BasisBijbel)

002.160 إِلا الَّذِينَ تَابُوا وَأَصْلَحُوا وَبَيَّنُوا فَأُولَئِكَ أَتُوبُ عَلَيْهِمْ وَأَنَا التَّوَّابُ الرَّحِيمُ
002.160 Behalve voor degenen die zich bekeren en het goedmaken en duidelijk maken, voor degenen die ik tot hen zal bekeren, en ik ben de Berouwvolle, de Barmhartige.

Maar zij die berouw hebben, en zich beteren en terugkeeren, neem ik weder in genade aan; want ik ben genadig en barmhartig.(2:160)

Al-Qur’an, 002.160 (Al-Baqara [The Cow])

002.089 وَلَمَّا جَاءَهُمْ كِتَابٌ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ مُصَدِّقٌ لِمَا مَعَهُمْ وَكَانُوا مِنْ قَبْلُ يَسْتَفْتِحُونَ عَلَى الَّذِينَ كَفَرُوا فَلَمَّا جَاءَهُمْ مَا عَرَفُوا كَفَرُوا بِهِ فَلَعْنَةُ اللَّهِ عَلَى الْكَافِرِينَ
002.089 En wanneer er een Boek van Allah tot hen komt, vervullend hetgeen bij hen is – ofschoon zij van oudsher tegen de ongelovigen om overwinning hadden gevraagd – en wanneer datgene tot hen komt wat zij erkennen, weigeren zij er in te geloven, maar de vloek van Allah rust op de ongelovigen.

Toen zij nu de schrift van God ontvingen, waardoor hunne vroegere schriften werden bevestigd, en hoewel zij vroeger om hulp tegen de ongeloovigen hadden gesmeekt, wilden zij toch deze loochenen, hoewel zij die kennen, Gods vloek ruste op deze ongeloovigen.(2:89)

Al-Qur’an, 002.089 (Al-Baqara [The Cow])

Vandaag de dag kunnen wij die boeken van Al-Waahid krijgen, en als zodanig hebben wij geen reden om de mogelijkheid te ontzeggen om Zijn Woord te bestuderen. Het is er voor iedereen, welke taal de persoon ook spreekt.

002.044 أَتَأْمُرُونَ النَّاسَ بِالْبِرِّ وَتَنْسَوْنَ أَنْفُسَكُمْ وَأَنْتُمْ تَتْلُونَ الْكِتَابَ أَفَلا تَعْقِلُونَ
002.044 Beveelt u de mensen om rechtschapen te zijn en vergeet gij het zelf terwijl u het Boek bestudeert of reciteert? Wilt gij dan niet begrijpen?

Hoe zoudt gij anders de menschen tot vroomheid aansporen, zoo gij het welzijn uwer eigene ziel vergeet. Gij leest het boek: moet gij het dan niet ook verstaan.(2:44)

Al-Qur’an, 002.044 (Al-Baqara [The Cow])

002.021 يَا أَيُّهَا النَّاسُ اعْبُدُوا رَبَّكُمُ الَّذِي خَلَقَكُمْ وَالَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ
002.021 O mensen, aanbid uw Heer, die u en degenen voor u heeft geschapen, opdat u rechtvaardig mag worden. (opdat gij de gelegenheid moogt hebben recht te leren;)

Menschen dient uwen Heer, die u en uwen voorgangers heeft geschapen, opdat gij Hem vereert.(2:21)

Al-Qur’an, 002.021 (Al-Baqara [The Cow])

Ja, wij hebben de Allerhoogste als onze Al-Mu’min, wanneer wij bereid zijn naar Hem te luisteren en nader tot Hem te komen.

003.093 كُلُّ الطَّعَامِ كَانَ حِلا لِبَنِي إِسْرَائِيلَ إِلا مَا حَرَّمَ إِسْرَائِيلُ عَلَى نَفْسِهِ مِنْ قَبْلِ أَنْ تُنَزَّلَ التَّوْرَاةُ قُلْ فَأْتُوا بِالتَّوْرَاةِ فَاتْلُوهَا إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ
003.093 Alle voedsel was de kinderen Israëls geoorloofd, met uitzondering van hetgeen Israël voor zichzelven onwettig maakte, voordat de wet (van Mozes) werd nedergezonden. Zeg: “Brengt de wet en bestudeert haar, als gij waarachtig zijt.”

Het gebruik van alle spijzen was den kinderen Israëls geoorloofd, uitgezonderd datgene wat Israël zich zelven verbood, vóór de thora werd gegeven. Zeg: breng de thora en lees die, indien gij oprecht zijt.(3:93)

Al-Qur’an, 003.093 (Aal-E-Imran [The Family of Imran])

Elk individu moet zelf de juiste keuze maken om het juiste voedsel tot zich te nemen dat tot leven zal leiden. Maar ieder moet zijn of haar best doen om het juiste vaste voedsel te eten om gesterkt te worden en om verder te gaan in het zoeken naar God en het vinden van de juiste weg naar het Koninkrijk van God.

“واما الطعام القوي فللبالغين الذين بسبب التمرن قد صارت لهم الحواس مدربة على التمييز بين الخير والشر” (عب 5:14 Arabic)

“اعملوا لا للطعام البائد بل للطعام الباقي للحياة الابدية الذي يعطيكم ابن الانسان لان هذا الله الآب قد ختمه.” (يو 6:27 Arabic)

“Maar mensen die het geloof toepassen, kunnen ‘vast voedsel’ (=moeilijker onderwijs) krijgen. Door het geloof toe te passen in hun leven hebben ze het verschil geleerd tussen goed en kwaad. (lees verder)” (Heb 5:14 BasisBijbel)

“Maar jullie moeten je niet zo druk maken over gewoon eten. Gewoon eten is ook weer gauw verdwenen. Zoek liever naar het eten dat eeuwig leven geeft. De Mensenzoon kan dat aan jullie geven. Want God de Vader heeft Mij daarvoor de macht en het recht gegeven.”” (Joh 6:27 BasisBijbel)

Wij moeten het Woord van Allah met alle gretigheid ontvangen en het ons laten voeden, zodat wij sterk kunnen staan in deze wereld. Wij moeten ervan overtuigd zijn dat “de mens leeft bij elk woord dat uit de mond van Jehovah komt”. Door Zijn Stem tot ons door te laten dringen, zullen wij erdoor verheven worden, zodat onze ziel de hemel kan bereiken.

Er zijn massa’s boeken geschreven, maar geen kan het niveau van Ěl Shaddai bereiken. Allah Al-Razzaaq is Degene Die vast voedsel geeft om in stand te houden. Niet alleen zal het onze geest versterken en ons voorbereiden om sterk te kunnen staan in deze wereld vol verleidingen, maar het zal ons ook leiden naar de mooiste relatie met onze Hemelse Schepper.

We moeten weten dat het vlees waardeloos is. De echte waarde ligt in de geest.

“الروح هو الذي يحيي.اما الجسد فلا يفيد شيئا.الكلام الذي اكلمكم به هو روح وحياة.” (يو 6:63 Arabic)

“Het is de geest die iemand levend maakt. Aan alleen een lichaam heb je niets. Mijn woorden zijn Geest en leven.” (Joh 6:63 BasisBijbel)

“فاذلّك واجاعك واطعمك المنّ الذي لم تكن تعرفه ولا عرفه آبائك لكي يعلّمك انه ليس بالخبز وحده يحيا الانسان بل بكل ما يخرج من فم الرب يحيا الانسان.” (تث 8:3 Arabic)

“Hij wilde dat jullie ontzag voor Hem zouden leren hebben. Daarom liet Hij jullie honger lijden. Toen gaf Hij jullie manna, iets wat jullie en jullie voorouders nog nooit hadden gezien. Want Hij wilde dat jullie zouden begrijpen dat een mens niet alleen van brood leeft. Een mens leeft óók van elk woord dat God spreekt.” (De 8:3 BasisBijbel)

Voor degenen die dichter bij Hem willen komen, is Allah bereid hen te beschermen, door hen te beschermen, want Allah zal nooit toestaan dat een mens misleid wordt, een leugen gelooft, en Hem niet de Waarheid geeft als die persoon werkelijk de Waarheid verlangt. De Nazarener meester leraar sprak uit ervaring over de manier waarop Allah degenen behandelt die dicht bij Hem willen zijn. Hij zei

“ان شاء احد ان يعمل مشيئته يعرف التعليم هل هو من الله ام اتكلم انا من نفسي.” (يو 7:17 Arabic)

“Mensen die ernaar verlangen om altijd te doen wat God wil, zullen weten of wat Ik zeg van God komt, of dat Ik het Zelf bedacht heb.” (Joh 7:17 BasisBijbel)

Deze man van God liet ook anderen weten dat de werkelijk gezegenden degenen zijn die de geestelijke armoede van zelfredzaamheid erkennen en leren om geheel van God afhankelijk te zijn. Hij was een voorbeeld hoe de mens afhankelijk kan zijn en God kan dienen. Wij hebben gemeenschap met God nodig, zoals ons lichaam zuurstof en voedsel nodig heeft om te overleven.

+

English version / Engelse versie: Do you want to be considered near to God?

++

Aanvullende lectuur

 1. Atheïsten VS brengen eigen variant van de Tien Geboden uit
 2. Britten: gelovig maar weinig praktiserend
 3. Geloofstwijfel, geloofsafval en kerk in moeilijkheden
 4. Video Waarom zou ik geloven in God
 5. Rond God de Allerhoogste
 6. Geloof in slechts één God
 7. De Enige Ware God
 8. God boven alle goden
 9. Wegen die tot God leiden
 10. Schepper en Blogger God 7 Een Blog van een Boek 1 De Blogger geloven
 11. Schepper en Blogger God 10 Een Blog van een Boek 4 Luisteren naar Blogger
 12. Filosofen, theologen en ogen naar de ware kennisgever van bestaan van God
 13. Woorden neergeschreven ter toerekening van elke mens
 14. Woord van God
 15. Woord van God (Bijbelstudenten)
 16. Rond de Bijbel of Heilige Schrift
 17. Bijbel
 18. Bijbel op de eerste plaats #3/3
 19. Geloof
 20. Geloof en Geloven
 21. Geloof dat stenen verplaatst
 22. Noodzaak om de Schrift weer kenbaar te maken
 23. Wat te doen om een kind van God te worden
 24. Over gaan tot een juiste focus
 25. 7 uitspraken van Prince over God, geloof en de Bijbel
 26. Heb vertrouwen in je geloof … twijfel aan je twijfels
 27. Geloof waar je uit leeft
 28. Een hart op de juiste plaats en helder brandend geloof
 29. Ernstig strijdend voor het geloof
 30. Wees druk bezig met het belangrijke teken van geloof

+++

Gerelateerd

 1. Soek God
 2. Geloven: een goddelijke uitdaging
 3. In God geloven
 4. Overtuiging voor de dingen die God beloofde
 5. Nader aan God
 6. God se nabyheid
 7. Het is niet te laat!
 8. De Stem van het avontuur
 9. Aan de slag voor El Shaddai – de God die genoeg is
Advertisement

4 thoughts on “Wil je geacht worden dicht bij God te zijn?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.