Voor degenen die niet in een Schepper God geloven, is er altijd de vraag

“Hoe de dingen zijn ontstaan.”

Hoewel je je ook kunt afvragen of er uberhaupt een Schepper moet zijn of Iets / Iemand die er was om alles tot stand te brengen.

Als er niets was, hoe zijn de zaken dan ontstaan?

Voor degenen die in een Veroorzaker geloven, is er het geloof dat door Zijn Woorden alles tot stand is gekomen. Wij geloven dat de Al-Mubdi’als een Zelfvoorzienend Wezen (Al-Qayyoom) Al-‘Awwal of De Eerste was, die niet iets of iemand voor zich hoefde te hebben. Veel christenen geloven dat Hij een moeder had, maar Allah, de Elohim Hashem Jehovah God, Schepper van alle dingen, had geen moeder of iemand anders die de leiding had om Hem in het leven te roepen of tot leven te brengen. Al Khaleeq hoefde niets te hebben om Hem tot bestaan ​​te brengen. Hij is er altijd geweest. Hij is Al-‘Awwal of de eerste.

Het is door Zijn Woorden dat de Al-Aliyy in het begin vanuit de leegte of lege ruimte en duisternis creëerde wat Hij wilde laten ontstaan.

Kunt u zich een totale leegte voorstellen, waar niets dan duisternis is?

Als er niets is, kan er niet worden beleefd en is er niets te zien. De Allerhoogste is een onzichtbaar Wezen. Hij kan niet door de mens worden gezien. Hoewel ze in het katholicisme en verschillende protestantse groepen beweren dat Ishi of Jezus God is, terwijl deze man werd gezien door velen die niet dood vielen toen ze oog in oog met Jezus kwamen te staan. Maar de Bijbel vertelt ons duidelijk dat niemand God kan zien en leven.

“وقال لا تقدر ان ترى وجهي.لان الانسان لا يراني ويعيش.” (خر 33:20 Arabic)

“ثم ارفع يدي فتنظر ورائي.واما وجهي فلا يرى” (خر 33:23 Arabic)

“Maar mijn gezicht zul je niet zien. Want niemand kan Mij zien en in leven blijven.” (Ex 33:20 BasisBijbel)

“Daarna zal Ik mijn hand weghalen en zul je Mij van achteren zien. Maar mijn gezicht mag niemand zien.”” (Ex 33:23 BasisBijbel)

Die Trinitariërs beweren ook dat Jezus er was voor de schepping, maar nogmaals, de Bijbel vertelt duidelijk dat het God was die sprak en door Zijn stem in de duisternis te laten uitkomen, werden er dingen gecreëerd door Zijn spreken of door Zijn gesproken woorden.Jezus christus kwam maar veel later tot bestaan.

“1  في البدء خلق الله السموات والارض. 2 وكانت الارض خربة وخالية وعلى وجه الغمر ظلمة وروح الله يرف على وجه المياه. 3 ¶ وقال الله ليكن نور فكان نور.” (تك 1:1-3 Arabic)

“1  In het begin maakte God de hemel en de aarde. 2 De aarde was helemaal leeg. Er was nog niets. De aarde was bedekt met water en het was er helemaal donker. De Geest van God waaide over het diepe water. 3  En God zei: “Ik wil dat er licht is!” Toen was er licht.” (Ge 1:1-3 BasisBijbel)

We moeten nadenken over wat woorden kunnen doen. Het Boek der boeken vertelt ons over een Wezen dat de hemel, de aarde en alles wat erin is, tot bestaan brengt met Zijn spreken. Als we vandaag naar de mens kijken en zien wat ze kunnen bereiken door te spreken, zouden we moeten weten dat de Allerhoogste het zelfs veel beter kan. Als woorden voldoende zijn om de schepping van het universum tot stand te brengen, zijn woorden impliciet zeker in staat om uit te drukken wat er in het universum gebeurt.

Er was niets dan Allah en Allah sprak. Door te spreken dat wat Hij wilde tot stand brengen of zijn, werd werkelijkheid. Hij is de ongelooflijke Voorziener voor en van alles.

035.001 الْحَمْدُ لِلَّهِ فَاطِرِ السَّمَاوَاتِ وَالأرْضِ جَاعِلِ الْمَلائِكَةِ رُسُلا أُولِي أَجْنِحَةٍ مَثْنَى وَثُلاثَ وَرُبَاعَ يَزِيدُ فِي الْخَلْقِ مَا يَشَاءُ إِنَّ اللَّهَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ
035.001 Praise be to Allah, Who created (out of nothing) the heavens and the earth, Who made the angels, messengers with wings,- two, or three, or four (pairs): He adds to Creation as He pleases: for Allah has power over all things.

035.002 مَا يَفْتَحِ اللَّهُ لِلنَّاسِ مِنْ رَحْمَةٍ فَلا مُمْسِكَ لَهَا وَمَا يُمْسِكْ فَلا مُرْسِلَ لَهُ مِنْ بَعْدِهِ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ
035.002 What Allah out of his Mercy doth bestow on mankind there is none can withhold: what He doth withhold, there is none can grant, apart from Him: and He is the Exalted in Power, full of Wisdom.

035.003 يَا أَيُّهَا النَّاسُ اذْكُرُوا نِعْمَةَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ هَلْ مِنْ خَالِقٍ غَيْرُ اللَّهِ يَرْزُقُكُمْ مِنَ السَّمَاءِ وَالأرْضِ لا إِلَهَ إِلا هُوَ فَأَنَّى تُؤْفَكُونَ
035.003 O men! Call to mind the grace of Allah unto you! is there a creator, other than Allah, to give you sustenance from heaven or earth? There is no god but He: how then are ye deluded away from the Truth?

Al-Qur’an, 035.001-003 (Fatir [The Angels, Originator])

Fāṭir – 35 : 1 Geloofd zij God, de schepper van hemel en aarde, die de engelen tot zijne boodschappers maakte, voorzien van twee, drie en vier paren vleugels. God voegt aan zijne schepselen toe, wat hem behaagt; want God is almachtig.

Fāṭir – 35 : 2 De genade welke God rijkelijk aan den mensch zal schenken, kan door niemand worden teruggehouden; wat hij terughoudt kan door niemand buiten hem worden geschonken, en hij is de Machtige, de Wijze.

Fāṭir – 35 : 3 O Menschen! herdenkt Gods gunst omtrent u; is er een ander schepper buiten God, die u van voedsel van den hemel en de aarde voorziet? Er is geen God buiten hem. Waarom zijt gij dus afgewend van de erkenning zijner eenigheid?

1.
Alle lof komt Allah toe, de Schepper der hemelen en der aarde, Die de engelen tot
boodschappers maakt met twee, drie en vier vleugelen. En Hij voegt aan de schepping
toe wat Hij wil; want Allah heeft macht over alle dingen.
2.
Wat Allah de mens aan barmhartigheid schenkt, is door niemand tegen te houden; en
wat Hij terug houdt, kan buiten Hem, niemand schenken; Hij is de Almachtige, de
Alwijze.
3.
O mensen, herinnert u de gunst van Allah jegens u. Is er een andere Schepper buiten
Allah die u levensonderhoud geeft van de hemelen en de aarde? Er is geen God naast
Hem. Waarheen wordt gij dan afgewend?

Uit de Heilige Schrift komen we te weten dat dit is door “het Woord van zijn Kracht”. Het is Al-Mateen of de Stevige die niet iemand anders nodig heeft om Hem te helpen. Hij is zo machtig dat Hij alles alleen kan doen. Hij is Al-Qawiyy, de Sterkste en Allermachtigste Allerhoogste boven alle goden.

037.004 إِنَّ إِلَهَكُمْ لَوَاحِدٌ
037.004 Verily, verily, your Allah is one!-

037.005 رَبُّ السَّمَاوَاتِ وَالأرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا وَرَبُّ الْمَشَارِقِ
037.005 Lord of the heavens and of the earth and all between them, and Lord of every point at the rising of the sun!

Al-Qur’an, 037.004-005 (As-Saaffat [Those who set the Ranks, Drawn Up in Ranks])

Aṣ-Ṣāffāt – 37 : 4 Waarlijk, uw God is eenig.

Aṣ-Ṣāffāt – 37 : 5 De Heer van hemel en aarde en van alles wat daartusschen is, en de Heer van het Oosten.

4.Voorwaar, (voorwaar), uw God is één (enig God),
5. Heer der hemelen en der aarde en van alles wat er tussen is, de Heer van het Oosten.

Allen die beweren in God te geloven, moeten weten dat er geen andere god is dan Allah, Allah Al-Aliyy de Elohim Hashem Jehovah.

“فمن جهة اكل ما ذبح للاوثان نعلم ان ليس وثن في العالم وان ليس اله آخر الا واحدا.” (1كو 8:4 Arabic)

“Ik wil jullie het volgende zeggen over het eten van vlees dat aan de afgoden is geofferd. We weten dat er eigenlijk geen andere goden bestaan. Want er is maar één God.” (1Co 8:4 BasisBijbel)

“انا الرب هذا اسمي ومجدي لا اعطيه لآخر ولا تسبيحي للمنحوتات.” (اش 42:8 Arabic)

“Ik ben de Heer. Dat is mijn naam. Ik zal niet toestaan dat Ik jullie aanbidding moet delen met andere goden, met houten godenbeelden.” (Jes 42:8 BasisBijbel)

“(84:1) لامام المغنين على الجتية.لبني قورح.مزمور‎ .‎ما احلى مساكنك يا رب الجنود‎ .” (مز 83:18 Arabic)

“(83:19) Dan zullen ze begrijpen dat alleen U de Heer bent, de Allerhoogste God van de aarde.” (Ps 83:18 BasisBijbel)

Ja, veel christenen en anderen lijken te vergeten dat Jehovah de Enige Ware God is die geëerd zou moeten worden als de God boven alle goden. Hij zal er zelf voor zorgen dat Hij gekend en erkend zal worden als de Grote.

“فاتعظم واتقدس وأعرف في عيون امم كثيرة فيعلمون اني انا الرب” (حز 38:23 Arabic)

“Ik zal laten zien hoe machtig Ik ben. Ik zal laten zien wie Ik ben. De volken zullen dat zien en ze zullen beseffen dat Ik de Heer ben. (lees verder)” (Eze 38:23 BasisBijbel)

Mensen zullen moeten gaan erkennen dat Hij de Schepper van alles is door Zijn eigen grote Kracht.

“(99:3) ‎يحمدون اسمك العظيم والمهوب.قدوس هو‎ .” (مز 99:2 Arabic)

“وملك الدهور الذي لا يفنى ولا يرى الاله الحكيم وحده له الكرامة والمجد الى دهر الدهور.آمين” (1تي 1:17 Arabic)

“لان كل بيت يبنيه انسان ما ولكن باني الكل هو الله.” (عب 3:4 Arabic)

“انت مستحق ايها الرب ان تأخذ المجد والكرامة والقدرة لانك انت خلقت كل الاشياء وهي بارادتك كائنة وخلقت” (رؤ 4:11 Arabic)

“آه ايها السيد الرب ها انك قد صنعت السموات والارض بقوتك العظيمة وبذراعك الممدودة.لا يعسر عليك شيء.” (ار 32:17 Arabic)

“De Heer in Jeruzalem is geweldig. Hij is Koning over alle volken.” (Ps 99:2 BasisBijbel)

“Voor de Koning van alle eeuwen, de God die wij niet kunnen zien en die nooit sterft, de enige ware God, voor Hem is alle eer en alle macht en majesteit, voor eeuwig! Amen! Zo is het!” (1Ti 1:17 BasisBijbel)

“Elk huis wordt door iemand gebouwd, maar degene die dít alles gebouwd heeft, is God.” (Heb 3:4 BasisBijbel)

“”Heer, alle macht en eer en kracht is voor U. Dat bent U waard. Want U heeft alles gemaakt. Alle dingen zijn er omdat U wilde dat ze er waren en omdat U ze heeft gemaakt.”” (Opb 4:11 BasisBijbel)

“”Heer, U heeft door uw grote macht en kracht de hemel en de aarde gemaakt. Niets is te wonderlijk voor U.” (Jer 32:17 BasisBijbel)

De mensheid zou moeten weten en onthouden dat niets te moeilijk is voor de Hoogste Macht die vóór iets anders bestond en die ook zal bestaan nadat veel dingen zijn verdwenen en vergeten.

De vraag is nu

Willen mensen geloven in zo’n Hoge Macht die altijd heeft bestaan en altijd zal blijven bestaan?

 

+

Voorgaande

Een 1ste antwoord op de 4e vraag Wie God is 2 Een Enkelvoudig Geestelijk Opper Wezen

Wat is het geslacht van God

++

Aanvullende teksten:

 1. Rond God de Allerhoogste
 2. God boven alle goden
 3. De Enige Ware God
 4. God de Ene en Enige alleen
 5. De Taal van de Bijbel: Elohim. Meer dan God alleen
 6. Bijbelgezegden over God
 7. Fundamenten van het Geloof 2: De levende en waarachtige God
 8. Fundamenten van geloof 3: De Persoonlijkheid van God
 9. Schepping, intelligent design, evolutie (3) – Godsbewijzen van heidense filosofen en horlogemakers
 10. Een Drievoudige God of simpelweg een éénvoudige God
 11. Antwoord op Vragen van lezers: God die zegt “Wij”
 12. Is daar een veroorzaker van alles
 13. Het begin van alles
 14. Van chaos naar ordelijkheid
 15. Voorziening van leven
 16. De Schepper achter eerste levende wezens
 17. Om te onthouden (of niet te vergeten): God is!
 18. Schepper en Blogger God 1 Leegte en Beweging
 19. Schepper en Blogger God 5 Te Vertellen zaken
 20. Gods vergeten Woord 9 Schepping 1 Scheppingsplan en Schepper
 21. Gods vergeten Woord 12 Schepping 4 De Schepper zelf
 22. יהוה Schepper van hemel en aarde en alles er op en eraan
 23. Schepping en wet die vertellen over Gods eer
 24. Gedachte voor 2 januari 2018
 25. Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #3 Stem van God #1 Schepper en Zijn profeten
 26. Vertrouwen, Geloof, Roepen en Toeschrijving aan Jehovah #3 Stem van God #4 Stem in het Schrift
 27. Al-Fatiha [The Opening/De Opening] Süra 1:1-3 In the name of Allah the Merciful Lord Of The Creation
 28. Bijbels geloof en heidense filosofie

++

Verder aanverwante teksten

 1. As probleme onoorkomlik lyk
 2. Één van wezen, vele gestalten
 3. Een cape is een cape
 4. En het Woord was…
 5. Did the first Christians worship Jesus? – James D. G. Dunn **1/2 – Aanbaden de eerste christenen Jezus Christus? Het is een vraag die exegeten, bijbelwetenschappers en andere theologen al jaren bezighoudt. Hurtado heeft er meer dan 1000 pagina’s over geschreven en ook Bauckham heeft er zich aan gewaagd. Toch lijkt het verhaal er één van voorstanders en tegenstanders…
 6. How Jesus became God – Bart Ehrman ***1/2
 7. The Son of God in the Roman World: Divine Sonship in Its Social and Political Context – Michael Peppard **** – enerzijds onderzoekt Peppard hoe in het Romeinse Rijk “zoon van God” begrepen wordt, en anderzijds hoe dat vooral in het evangelie van Marcus het geval is.
Advertisement

2 thoughts on “In wat voor soort schepping en Schepper willen mensen geloven

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.